Vážení zákazníci, v termínu od 3. do 11. 8. čerpáme dovolenou. Objednávky podané do 2. 8. 2024 do 13ti hod. budou odbaveny obratem. Objednávky podané od 2.8. odpoledne do 11. 8. budeme odbavovat 12. 8. Děkujeme za pochopení a přejeme pěkné letní dny.

Proč jsou OM-X® probiotika Dr. Ohhira® úplně jiná liga?

Může se to zdát jako ambiciózní tvrzení. Prezentovat produkt, jako ten nejlepší nebo nejúčinnější. Nicméně, po osobním vyzkoušení mnoha desítek probiotik (od těch nejobyčejnějších, která koupíte v běžné lékárně a která mají bohužel minimální efekt, až po ta nejdražší, mimořádně kvalitní a velmi dobře účinná, která se dají objednat z USA cca 6 tisíc Kč) opakovaně docházíme ke stejnému závěru..

Přestože japonská probiotika OM-X® byla vyvinuta už před více než 30 lety, jsou i v současné době stále jednoduše nejúčinnějšími probiotiky, a to nejen mezi těmi dostupnými v ČR ale i celosvětově. 

Jsme fanoušci tématu mikrobiomu a možností jeho ovlivnění včetně probiotik. Líbí se nám jich hned několik, z těch českých např. Wild & Coco, ze zahraničních např. Body Biotics od Kiki Health, Healthy Trinity od společnosti Natren a také několik dalších, která by měla být v ČR dostupná v dohledné době. Přestože se tedy už můžeme setkat se zajímavými probiotiky jsme i nadále zastánci toho, že OM-X® probiotika jsou stále úplně jiná liga, a to z řady důvodů, které jen v součtu podtrhují jejich výjimečnou účinnost. 

Pojďme se ale podívat na to, zda je naše tvrzení oprávněné a vypíchnout několik hlavních parametrů, které jejich účinnost osvětlují.

Okamžitě účinkující postbiotika

OM-X® probiotika Dr. Ohhira® jsou vyrobena 3 -5letou* fermentací 14 druhů rostlin a díky tomu jsou extrémně bohatým zdrojem postbiotik. Těch je v kapsli obsaženo ohromné množství, více než 500 druhů (včetně butyrátu, kyseliny fulvové a dalších látek podporujících rovnováhu mikrobiomu).

 
Pokud se chcete o postbioticích dozvědět více, přečtete si tento článek nebo klikněte na tlačítko níže a podívejte se na kompletní výpis všech postbiotik obsažených v OM-X®  Čtěte více...

 

Kliknutím na tento obrázek s výpisem postbiotik obsažených v OM-X®, otevřete jeho zvětšenou podobu:

Právě postbiotika jsou jedním z nejzásadnějších rozdílových parametrů ve srovnání s jinými probiotickými doplňky stravy a jsou tak oprávněně na prvním místě v naší argumentaci. Postbiotika jsou vedlejším produktem života, resp. metabolismu probiotických bakterií. A právě až tyto metabolity stojí za velkou částí přínosu prospěšných bakterií . U OM-X® nemusíte čekat, kdy nebo zda budou zkonzumovaná probiotika schopná nějaká postbiotika vyrobit, protože postbiotika už jsou přímo součástí obsahu extraktu OM-X uzavřeného v kapsli. Díky tomu je účinek velice rychlý.

* OM-X® probiotika standard jsou vyrobena 3-letou fermentací. OM-X® probiotika deluxe jsou vyrobena 5-letou fermentací.

 

 12 cíleně zvolených bakteriálních kmenů přizpůsobených trávicímu traktu díky unikátní výrobní metodě 3-5 leté fermentace

3-5letá kaskádová fermentace je poměrně časově náročný a nákladný proces. Asi vás tedy nepřekvapí, že tato výrobní metoda nebyla u OM-X® zvolena jen tak náhodou. Jak jsme si už řekli, jedním z důvodů proč se OM-X® vyrábí fermentací, je získání postbiotik. Nicméně dalším neméně podstatným důvodem je 3-5 letý „trénink“ 12 bakteriálních kmenů (specificky zvolených na základě toho, co ve střevním traktu následně dělají) s cílem „naučit“ je lepší schopnosti koexistence s ostatními bakteriemi, vyšší životaschopnosti a schopnosti lepšího přežití a fungování v podmínkách a prostředí trávicího traktu.

 
Chcete se detailněji podívat, jak se vyrábí OM-X® probiotika a v čem jsou výjimečná? Čtěte více...

 

Tento nekompromisní evoluční proces má tak za cíl z ohromného množství bakterií (odpovídá cca 320 miliardám bakterií na jednu kapsli) vytrénovat jen ty nejschopnější jedince a vyrobit tak ta nejúčinnější a zároveň nejbezpečnější probiotika (díky přiměřenému množství „vytrénovaných“ bakterií namísto stovek miliard bakterií přivyklých pouze laboratorním podmínkám).

Získáme tedy několikset millionů až miliardu vytrénovaných borců spartanského typu.  Nicméně ani zbylé stovky miliard odpadlíků, které spravedlivým sítem přirozeného výběru neprošly, nepřijdou vniveč. Poslouží jako cenná (až neocenitelná) postbiotika.  

Unikátní fermentovaná forma prebiotik 

Prebiotika bývají pro některé lidi problematická. Přestože mohou být prospěšná jako zdroj potravy probiotických bakterií, mohou být vzhledem ke své nestravitelnosti dráždivá pro střevní trakt.

U OM-X® tomu tak není. Rostlinné složky (včetně mořských řas hijiki, wakame, konbu a medicinálních hub jako maitake, shiitake, agaricus) jsou na začátku výroby rozmělněny do formy jemné pasty, která následně několik let fermentuje. Tato nafermentovaná prebiotická pasta není dráždivá ani pro velmi citlivý trávicí trakt.

Díky tomu dostanete všechna pozitiva prebiotik, a to bez jakýchkoli výše zmíněných negativ, která mohou být s prebiotiky běžně spojena. Forma pasty je navíc mimořádně výhodným médiem pro život prospěšných bakterií, uchování probiotik i postbiotik v optimální kondici a usnadnění uchycení skutečně živých bakterií na střevní stěně. 

 

Vzájemně se podporující kombinace prebiotik, probiotik a postbiotik

V jedné kapsli nedostanete pouze prebiotika nebo probiotika, případně kombinaci obojího. Dostanete kombinaci prebiotik, probiotik i postbiotik.

Ovšem každá jedna z těchto složek navíc není v obyčejné podobě, ale naopak v naprosto výjimečné formě a zpracování.

  • Prebiotika jsou ve zmíněné podobě jemné nafermentované pasty a skládají se z ovoce, zeleniny, ale také mořských řas a medicinálních hub.
  • Probiotika jsou v podobě 12 cíleně zvolených kmenů. Jsou „vytrénovaná“ 3-5 letým fermentačním procesem napodobujícím prostředí a procesy trávicího traktu.
  • Postbiotika vyrobená dlouholetým fermentačním procesem jsou unikátní složkou sama o sobě. V jedné kapsli jich je ohromné množství a na 500 druhů.
    Toto pre-pro-post trio se navzájem podporuje a doplňuje (např. postbiotika mají zároveň prebiotický efekt, prebiotika podporují probiotika, probiotika vytvářejí postbiotika atd.)

Patentovaná kapsle

Na první pohled i dotek je evidentní, že kapsle se od těch běžných výrazně liší. Jedná se o patentovanou třívrstvou kapsli vyvinutou japonskou společnosti FUJI Capsules tak, aby prošla zcela neporušená žaludkem a rozpustila se skutečně až v tlustém střevě.

Nabízelo by se, že toto by u probiotik mělo být nezbytným standardem, ale reálně tomu tak bohužel není. Běžná probiotika jsou často uzavřena ve zcela obyčejné celulozové kapsli, která se rozpustí už v žaludku, kde je drtivá většina probiotik okamžitě usmrcena žaludečními kyselinami. Případně se můžeme setkat s kapslemi, které ochrání svůj obsah před prostředím v žaludku ale nejsou odolné proti žlučovým solím, se kterými se setkají na začátku tenkého střeva. OM-X® jsou uzavřeny v kapsli, která s obojím počítá a umí si s tím poradit, což není běžné, přestože je to zásadní. Proto i tuto technologii samotnou uvádíme jako jeden z parametrů řadící OM-X probiotika mimo úroveň běžných probiotik.

Bez nutnosti skladování v ledničce

Obsažené bakteriální kmeny jsou teplotně odolné, navíc byly záměrně vypěstovány za proměnlivých teplot napříč ročními obdobími. Ideální skladování je do 25°C ale i v méně ideálních podmínkách (okolo 30°C) zůstává produkt účinný.

To je jednak zásadní výhoda pro běžné používání a pro využití OM-X® jako cestovních probiotik, ale také odpadá problém s nepřetržitým uchováváním probiotik v požadované teplotě ať už při domácím skladování, tak při skladování u dodavatele a prodejce, při dopravě probiotik dopravcem po nakoupení v eshopu, kdy v každém bodě dopravního řetězce mohou být teplotně citlivé bakterie poškozeny. U odolných bakterií obsažených v OM-X® toto nehrozí.

 

Podpořeno klinickými studiemi 

Společnost vyrábějící OM-X® investuje pravidelně také do vlastních studií, zkoumajících účinnost OM-X® v různých směrech. Studií bylo ke dnešnímu dni provedeno již více než 20 (viz tato stránka na webu výrobce).



Na fotografii je zachycen hlavní vědecký výzkumný pracovník Dr. Muneaki Takahata, Ph.D.stojící za 11 publikacemi popisujícími účinky OM-X®.

Mezinárodně oceňovaný produkt vyvinutý uznávaným japonským mikrobilogem 

OM-X® probiotika vyvinul vědec a mikrobiolog Iichiroh Ohhira, který byl za svou práci oceněn nejen v Japonsku, ale také v Malajsii, Filipínách a dalších asijských zemích (více se můžete dočíst v tomto článku na našem blogu).
OM-X® probiotika jsou zároveň mezinárodně oceňovaným doplňkem stravy. V Japonsku jsou 6ti-násobným držitelem ocenění „Nejlepší doplněk stravy“, pravidelně vyhlašovaným časopisem Better Nutrition (viz tato stránka na webu výrobce). V Americe jsou pak 10ti-násobným držitelem tohoto ocenění v několika různých kategoriích včetně ocenění v kategorii cestovatelsky přívětivých doplňků z roku 2019.

 
Vědec a mikrobiolog Iichiroh Ohhira Ph.D. - Příběh vývoje probiotik OM-X® | Dr.Ohhira®Čtěte více...