Vážení zákazníci, v termínu od 3. do 11. 8. čerpáme dovolenou. Objednávky podané do 2. 8. 2024 do 13ti hod. budou odbaveny obratem. Objednávky podané od 2.8. odpoledne do 11. 8. budeme odbavovat 12. 8. Děkujeme za pochopení a přejeme pěkné letní dny.

Proč jsou OM-X® probiotika jednoznačně nejlepší cestovní probiotika?


Odpověď na položenou otázku se skládá ze dvou částí. První část je jednoduchá. OM-X® probiotika jsou teplotně odolná a nemusí být skladována v ledničce. Jsou tedy vhodná pro uchovávání v pokojových teplotách (ale zvládnou i teploty okolo 30°C) a můžete je tak mít přibalené v batohu, jako velmi účinného, spolehlivého pomocníka, ať už pro jistotu nebo pro případ, že budou zatraceně potřeba. Málokdo na cestách podobnou situaci nezažil. 

Druhá část odpovědi na otázku spočívá jednoduše v tom, že po osobním otestování bezpočtu probiotik a probiotických přípravků se nám jen znovu a znovu potvrzuje, že japonská OM-X® probiotika, přestože byla vyvinuta už před více než 30 lety, jsou i v současné době stále jednoduše obecně nejúčinnější probiotika nejen mezi těmi dostupnými v ČR ale i celosvětově.

Může se to zdát jako ambiciózní tvrzení. Pojďme se tedy podívat na několik hlavních parametrů, které jejich účinnost osvětlují.

 

 

Okamžitě účinkující postbiotika

Co jsou to postbiotika? Postbiotika jsou vedlejším produktem života prospěšných střevních bakterií. Stojí za drtivou většinou pozitivních účinku postbiotik.
Právě díky více než 500 typům postbiotik získaných během 3 až 5 let trvající fermentace 14 druhů rostlin, poskytují OM-X® probiotika rychlý a efektivní účinek. Tyto látky, jako je kyselina fulvová, butyrát a další mastné kyseliny s krátkým řetězcem (SCFA) jsou klíčem k obnově a podpoře vašeho mikrobiomu.

Díky postbiotikům je účinek OM-X® prakticky okamžitý.

 
Pokud se chcete o postbioticích dozvědět více, přečtete si tento článek nebo klikněte na obrázek níže a podívejte se na kompletní výpis všech postbiotik obsažených v OM-X® ve zvětšené podobě na novém panelu.Čtěte více...

 

Kliknutím na tento obrázek s výpisem postbiotik obsažených v OM-X®, otevřete jeho zvětšenou podobu:

CHCI KOUPIT OMX PROBIOTIKA

* OM-X® probiotika standard jsou vyrobena 3-letou fermentací. OM-X® probiotika deluxe jsou vyrobena 5-letou fermentací.

 

12 adaptivních bakteriálních kmenů

Našich 12 specificky zvolených probiotických bakteriálních kmenů bylo fermentací “vytrénováno” v podmínkách napodobujících prostředí trávicího traktu a v kontaktu s ostatními bakteriemi, aby získaly maximální životaschopnost a obstály v reálném prostředí vašeho trávicího traktu. 

Tyto bakteriální kmeny byli cíleně vybrány s ohledem na to, jakou funkci následně ve střevním mikrobiomu plní a čím mu jsou prospěšná.

 
Chcete se detailněji podívat, jak se vyrábí OM-X® probiotika a v čem jsou výjimečná? Čtěte více...

 

Fermentovaná forma prebiotik 

Jedinečné prebiotické složky, včetně medicinálních hub (maitake, shiitake, agaricus) a řas (konbu, wakame, hijiki), v podobě rozmělněné, jemné fermentované pasty, jsou šetrné k vašemu trávicímu traktu a poskytují všechny výhody bez jakýchkoli nevýhod nebo vedlejších účinků spojených s prebiotiky.

Tím máme na mysli zejména skutečnost, že ač jsou kvalitní prebiotika zásadním nástrojem pro pozitivní ovlivnění mikrobiomu, nejsou pro některé lidi s velmi citlivým trávicím traktem vhodná (např. při střevních zánětech, IBS atd.). To je pravda u běžných forem probiotik, jako je inulin, psyllium (a v některých případech i u syrové zeleniny). Prebiotika v OM-X jsou ale najemno rozmělněná a fermentovaná (natrávená) a tím pádem snadno stravitelná a nedráždí trávicí trakt. Jedná se tedy o bezpečnou, a díky pestrosti 14 rostlinných složek také extrémně efektivní, formu prebiotik. 

Unikátní trio - prebiotika, probiotika a postbiotika

Každá kapsle OM-X® obsahuje nejen prebiotika či probiotika, ale kombinaci prebiotik, probiotik a postbiotik, které se navzájem podporují a zvyšují celkový účinek.  Jak uvádíme níže, každá z těchto tří složek je ve velmi ojedinělé formě, které je možné dosáhnout jen díky mnohaleté, kontrolované fermentaci. Navíc všechny tři uvedené složky se navzájem podporují:

  • Postbiotika mají zároveň prebiotický efekt, tedy podporují život probiotik.
  • Prebiotika slouží jako potrava prospěšných bakterií, probiotik.
  • Probiotika vytvářejí svým metabolismem postbiotika atd.

Patentovaná kapsle

Unikátně vyvinutá, patentovaná třívrstvá kapsle od japonské společnosti FUJI Capsules chrání náš prebioticko-probioticko-postbiotický extrakt OM-X® před žaludečními a žlučovými kyselinami, tak aby se plně rozpustila až ve střevech, což zajistí maximální efektivitu a zachování účinných složek. A také chrání prospěšné bakterie, před vlhkem, teplem a světlem.

Rozdílnou formu patentované kapsle poznáte na první pohled a dotek. Především ale benefity, které takto chráněné prospěšné bakterie přináší, poznáte na první užití.

Zdálo by se, že takováto technologie, bude nezbytným standardem u jakýchkoli probiotik. Bohužel tomu tak ale není. Často jsou probiotika uzavřená ve zcela obyčejné celulózové nebo želatinové kapsli, která není schopná prospěšné bakterie dopravit až na místo určení. Proto i tento bod uvádíme jako zásadní argument řadící OM-X probiotika mimo úroveň běžných probiotik.

Podloženo klinickými studiemi 

Účinnost OM-X® potvrzuje více než 20 provedených vědeckých studií (viz tato stránka na webu výrobce).


Na fotografii je zachycen hlavní vědecký výzkumný pracovník Dr. Muneaki Takahata, Ph.D.stojící za 11 publikacemi popisujícími účinky OM-X®, 

Mezinárodně oceňovaný produkt vyvinutý uznávaným japonským mikrobilogem 

Probiotikum OM-X® bylo vyvinuto renomovaným japonským mikrobiologem Iichiroh Ohhirou, jehož práce byla oceněna jak v Japonsku tak celosvětově. Pokud si o vědci Iichiroh Ohhirovi a jeho práci chcete přečíst víc, doporučujeme článek odkazovaný v boxíku níže. 

OM-X® probiotika jsou zároveň mezinárodně oceňovaným doplňkem stravy. V Japonsku jsou 6ti-násobným držitelem ocenění „Nejlepší doplněk stravy“, pravidelně vyhlašovaným časopisem Better Nutrition (viz tato stránka na webu výrobce). V Americe jsou pak 10ti-násobným držitelem tohoto ocenění v několika různých kategoriích včetně ocenění v kategorii cestovatelsky přívětivých doplňků stravy z roku 2019.

 
Vědec a mikrobiolog Iichiroh Ohhira Ph.D. - Příběh vývoje probiotik OM-X® | Dr.Ohhira®Čtěte více...


Stabilita bez chlazení

Díky teplotně odolným kmenům, které byly vypěstovány v proměnlivých teplotních podmínkách, není potřeba OM-X® skladovat v ledničce. Jsou tedy vhodné pro skladování v pokojových teplotách. Nicméně vydrží i teploty okolo 30°C. Můžete je tak přibalit do batohu jako velmi účinného, spolehlivého parťáka na cesty, ať už pro jistotu nebo pro případ, že bude zatraceně potřeba. Takovou situaci na cestách zažil asi každý a OM-X® jsou v takové chvíli neocenitelným pomocníkem.



Pokud si k naší argumentaci přičteme ještě tento poslední fakt, tedy že OM-X® probiotika nemusíte skladovat v ledničce, vychází nám z toho v jednoduché rovnici, že tato japonská probiotika jsou skutečně jednoznačně nejlepší cestovní probiotika, která se vyplatí přibalit si do batůžku nebo vzít s sebou do kapsy na jakoukoli cestu. 

CHCI KOUPIT OMX PROBIOTIKA